Angielskie śniadanie - tosty z fasolką i bekonem

Przepis na Angielskie śniadanie - tosty z fasolką i bekonem
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Angielskie śniadanie – tosty z fasolką i bekonem to smakowite i bardzo sycące śniadanie, które często je się w Anglii, zarówno w domach, jak i w hotelach. Są to tosty podawane z fasolką w sosie pomidorowym, podsmażonym bekonem, pomidorem i pieczarkami oraz jajkiem sadzonym. Takie śniadanie zapewni nam energię na rozpoczęcie dnia.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić angielskie śniadanie - tosty z fasolką i bekonem

  1. Rozgrzać olej na patelni. Rozłożyć na patelni plasterki bekonu tak, aby się nie stykały i podsmażać ok 5 min. Usmażyć na chrupiąco, następnie ułożyć na talerzu.

    .

  2. Dodać do oleju kawałek masła. Jajko rozbić na patelnię i smażyć, aby uzyskać jajko sadzone. Kiedy jest już gotowe przełożyć na talerz.
  3. Fasolkę wyciągnąć z puszki i podgrzać w mikrofali. Chleb umieścić w opiekaczu i stostować.
  4. Kiedy się podgrzewa pieczarki i pomidora przekroić na połówki ( lub mniejsze kawałki, jeśli są duże). Wrzucić na patelnię i podsmażać 3-4 min, aż będą dobre. Ściągnąć na talerz.
  5. Wszystko ułożyć na talerzu i doprawić. Chleb przeciąć ukośnie i położyć obok. Podawać ciepłe.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.