Biszkopt z brzoskwiniami

Przepis na Biszkopt z brzoskwiniami
Czas przygotowania60 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Biszkopt z brzoskwiniami to prosty, klasyczny deser, który świetnie sprawdzi się na co dzień. Ciasto z brzoskwiniami z puszki przybrać można listkami świeżej mięty lub melisy i posypać delikatnie cukrem pudrem. Polecamy ten przepis.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić biszkopt z brzoskwiniami

  1. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
  2. Ubijając, dodać do piany żółtka wymieszane z sokiem z cytryny.
  3. Wymieszać delikatnie masę z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać skórkę z cytryny.
  4. Wylać ciasto na blachę posmarowaną tłuszczem, a na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki brzoskwinie.
  5. Piec w temp. 180°C ok. 40 minut.
  6. Wystudzony placek można posypać cukrem pudrem i udekorować listkami świeżej mięty lub melisy.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.