Biszkoptowe lizaki w czekoladzie

Przepis na Biszkoptowe lizaki w czekoladzie
Czas przygotowania30 min + mrożenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Biszkoptowe lizaki w czekoladzie to masa przyrządzona z pokruszonych biszkoptów, serka mascarpone i nutelli, którą mrozimy, nabijamy na patyczki, zanurzamy w roztopionej czekoladzie i ozdabiamy kolorowymi posypkami. Taki deser prezentuje się znakomicie i sprawdzi się na każdej imprezie czy przyjęciu urodzinowym.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić biszkoptowe lizaki w czekoladzie

  1. Biszkopty połam na kawałeczki. Możesz użyć moździerza lub umieścić je w foliowym woreczku i użyć tłuczka.
  2. Połamane biszkopty wymieszaj z mascarpone i nutellą.
  3. Z masy ulep kulki, ułóż je na talerzu i schłodź przez mniej więcej godzinę w zamrażarce.
  4. Po tym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
  5. Kulki nabij na patyczki tak aby wyglądały jak lizaki.
  6. Obtocz w czekoladzie a następnie w kolorowych posypkach.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.