Bitki ze schabu

Przepis na Bitki ze schabu
Czas przygotowania35min
Poziom trudnościśredni
Liczba komentarzy 1
02.11.2023

Bitki ze schabu z dodatkiem sera pleśniowego i musu jabłkowego to nasza propozycja na urozmaicenie klasycznego wydania tego mięsa.

Bitki schabowe polecamy podawać z ziemniakami puree i warzywnymi dodatkami.

Składniki

  • 4 kotlety wieprzowe po około 175 g
  • 100-140g stilton lub inny niebieski ser taki jak bleu d’Auvergne lub Danish Blue
  • 4 łyżki musu jabłkowego
  • puree ziemniaczane i zielone warzywa, do podania

Promocje na składniki

Jak zrobić bitki ze schabu

  1. Włącz grill. Przypraw kotlety po obu stronach solą i pieprzem. Grilluj w umiarkowanym cieple przez 12-16 minut, obracając raz po raz, aż będą dobre.
  2. Cienko pokrój ser (nie martw się, jeśli trochę się rozpadnie). Posmaruj kotlety musem jabłkowym i nałóż na nie kilka plasterków sera.
  3. Włóż z powrotem pod grzałkę grilla na 2-3 minuty, aż ser się roztopi i zbrązowieje.
  4. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami i zielonymi warzywami, takimi jak por lub brokuły.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.
Avatar AnthonyCoece 05.04.2020 Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register - you will not REGRET it https://bit.ly/2UHfpsw