Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Brownie - kruche i gorzkawe
50 min
średni
02.11.2023
Brownie – kruche i gorzkawe to pyszne, czekoladowo-kakaowe brownie o głębokim, intensywnym smaku. Polecamy do gorzkiej kawy, świetnie smakuje z malinami czy truskawkami.
Składniki
- 250 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady
- 70 g mąki typ 550
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 80 g kakao
- 230 g cukru
- 4 jaja
Jak zrobić brownie - kruche i gorzkawe
- Masło i czekoladę roztopić na parze. Wystudzić. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
- Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i cukrem. Dobrze wymieszać składniki.
- Wymieszać suche składniki z roztopioną masą czekoladową.
- Jaja roztrzepać i wymieszać z ciastem. Krok 3 i 4 wykonać szybko jeden po drugim, aby masa nam nie zgęstniała w międzyczasie.
- Ciasto przełożyć na największą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 minut w temperaturze 180°C. Masa jest na tyle gęsta, że należy ją rozprowadzić po blaszce.
- Sprawdzić po 20 minutach patyczkiem. Ciasto można pokroić w kwadraty i udekorować owocami.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze