Bruschetta z szynką parmeńską i parmezanem

Przepis na Bruschetta z szynką parmeńską i parmezanem
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Bruschetta z szynką parmeńską i parmezanem to opiekane kromki ciabatty lub bagietki, posmarowane oliwą z oliwek, z szynką parmeńską, rukolą, plasterkami pomidora i parmezanem. Świetnie sprawdzą się na śniadanie czy kolację, a także jako przekąska w ciągu dnia.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić bruschetta z szynką parmeńską i parmezanem

  1. Kromki ciabatty nasmarować oliwą i opiec z obu stron w mikrofali z funkcję grill lub w piekarniku ( ok 6-8 minut).
  2. Wyjąć i ułożyć na nich plasterki pomidora, sera, liście rukoli i szynkę parmeńską. Skropić resztą oliwy i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.