Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Burgery z czerwoną kapustą
20 min
średni
02.11.2023
Burgery z czerwoną kapustą to duże bułki z pysznym, smażonym mięsem wołowym oraz sałatą, pomidorem, jogurtem naturalnym, ogórkiem kwaszonym i czerwoną kapustą. Ten pyszny burger świetnie sprawdzi się jako syty posiłek, zarówno na obiad, jak i podczas wieczoru filmowego czy imprezy.
Jak zrobić burgery z czerwoną kapustą
- Burgery wyciągnąć z opakowania. Rozgrzać olej na patelni i umieścić na niej mięso, Doprawić i obsmażyć z każdej strony, aż będą wysmażone tak, jak lubimy najbardziej ( rare, medium czy well done – tak jak chcemy).
- W międzyczasie bułki przekroić na pół, wyjąć z nich nieco miękkiego środka, ułożyć sałatę i pomidory. (Bułki można podgrzać chwilę w mikrofali na funkcji grill).
- Kiedy mięso jest gotowe przełożyć je na bułki i polać każde łyżką jogurtu naturalnego. Następnie ułożyć ogórki i kapustę. Przykryć górną częścią bułek i podawać.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze