Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Chleb ze szpinakiem
180 min
średni
02.11.2023
Chleb ze szpinakiem to świeże, chrupiące pieczywo przygotowywane w automacie do chleba, z dodatkiem mrożonego szpinaku i intensywnego w smaku sera. Chleb ten będzie stanowił świetny dodatek do zup oraz samodzielną, smakowitą przekąskę.
Spis treści:
Składniki
- 235 ml (1 szklanka) wody
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 80 g (1/2 szklanki) mrożonego siekanego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
- 375 g (3 szklanki) mąki pszennej
- 55 g (1/2 szklanki) startego ostrego sera (np. Cheddar)
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka cukru
- 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 10 g (2 i 1/2 łyżeczki) aktywnych suchych drożdży
Jak zrobić chleb ze szpinakiem
- Włożyć wszystkie składniki do pojemnika automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.
- Wybrać tryb „białe pieczywo”.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze