Chleb ze szpinakiem

Przepis na Chleb ze szpinakiem
Czas przygotowania180 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Chleb ze szpinakiem to świeże, chrupiące pieczywo przygotowywane w automacie do chleba, z dodatkiem mrożonego szpinaku i intensywnego w smaku sera. Chleb ten będzie stanowił świetny dodatek do zup oraz samodzielną, smakowitą przekąskę.

Składniki

  • 235 ml (1 szklanka) wody
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 80 g (1/2 szklanki) mrożonego siekanego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
  • 375 g (3 szklanki) mąki pszennej
  • 55 g (1/2 szklanki) startego ostrego sera (np. Cheddar)
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 10 g (2 i 1/2 łyżeczki) aktywnych suchych drożdży

Promocje na składniki

Jak zrobić chleb ze szpinakiem

  1. Włożyć wszystkie składniki do pojemnika automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.
  2. Wybrać tryb „białe pieczywo”.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.