Ciastka z masłem orzechowym

Przepis na Ciastka z masłem orzechowym
Czas przygotowania30min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Ciastka z masłem orzechowym  to bardzo prosty deser, który możesz zrobić w krótkim czasie. Jest to dobra przekąska do szkoły czy pracy, wystarczy zapakować do plastikowego pojemnika i szczelnie zamknąć.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić ciastka z masłem orzechowym

  1. Nagrzej piekarnik do 180C i przygotuj 2 duże blachy, wyłożone papierem do pieczenia.
  2. Zmieszaj masło orzechowe i cukier w misce. Dodaj ¼ łyżeczki drobnej soli stołowej i dobrze wymieszaj drewnianą łyżką. Dodaj jajko i ponownie zamieszaj, tak, by masa była gładka.
  3. Podziel ciasto na kawałki, wielkości pomidorków cherry i rozłóż je na blachach tak, by każdy kawałek miał wokół siebie trochę wolnego miejsca.
  4. Każde ciasteczko przyciśnij delikatnie widelcem, żeby je trochę spłaszczyć. Ciasteczka można upiec od razu, lub zamrozić ciasto na inny dzień.
  5. Piecz przez ok 12 minut, aż będą złote wokół krawędzi i jaśniejsze w środku. Ostudź i podawaj. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku, przez maksymalnie 3 dni.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.