Ciastka z pestkami dyni i nasionami słonecznika

Przepis na Ciastka z pestkami dyni i nasionami słonecznika
Czas przygotowania35 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Ciastka z pestkami dyni i nasionami słonecznika to pożywne i smaczne ciasteczka. Dobrze smakują z dodatkiem masła orzechowego lub muśnięte kremem czekoladowym.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić ciastka z pestkami dyni i nasionami słonecznika

  1. Smalec, margarynę, cukier, jajka, mąkę i proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę. Uformować kulę z ciasta. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 15 minut.
  2. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykrawać z niego niewielkie krążki (np. kieliszkiem). Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Posmarować każde roztrzepanym białkiem i posypać ziarnami.
  4. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.