Cukinia faszerowana ricottą

Przepis na Cukinia faszerowana ricottą
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Cukinia faszerowana ricottą to pyszne i pięknie wyglądające koreczki z cienkich plasterków cukinii, wypełnionych serem ricotta. Taka przekąska świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu czy imprezie. Polecamy wypróbować tę propozycję.

Promocje na składniki

Jak zrobić cukinia faszerowana ricottą

  1. Cukinię dobrze umyć i pokroić na cieniutkie, długie paski. Można to zrobić ostrym nożem lub obieraczką do warzyw.
  2. Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć każdy pasek cukinii, a by nieco zmiękł.
  3. Ricottę wymieszać z solą i pieprzem. Nakładać trochę sera na łyżeczkę, a później na środek paska cukinii. Zwinąć w rulonik i postawić na platerze. Powtarzać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.