Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Cukinia nadziewana grzybami
40 min
średni
02.11.2023
Cukinia nadziewana grzybami to smakowita, zapiekana cukinia, wypełniona farszem z własnego miąższu, wymieszanego z grzybami i serem żółtym oraz doprawionego ziołami i przyprawami. Ta wytrawna zapiekanka może stanowić świetną przekąskę, zarówno dla domowników, jak i gości podczas przyjęcia.
Jak zrobić cukinia nadziewana grzybami
- Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
- Grzyby podsmażyć delikatnie na rozgrzanym oleju.
- Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół, wyskrobać nasiona i wyrzucić je
- Wyskrobać miąższ i posiekać. Wymieszać miąższ z grzybami, serem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem.
- Włożyć cukinie do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i napełnić nadzieniem. Piec przez ok 25 minut.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze