Cynamonowo – waniliowy pudding ryżowy

Przepis na Cynamonowo – waniliowy pudding ryżowy
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Cynamonowo – waniliowy pudding ryżowy to słodka propozycja, która świetnie sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na deser. Ryż na połączeniu mleka krowiego i kokosowego jest delikatny i kremowy, a dodatek cynamonu i wanilii sprawia, że nabiera on wyjątkowego smaku.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić cynamonowo – waniliowy pudding ryżowy

  1. Ryż, mleko kokosowe, mleko, cukier, ziarenka wanilii oraz wanilię umieść w garnku.
  2. Postaw mieszaninę na małym ogniu i gotuj przez 15-20 minut. Ryż ma wchłonąć mleko.
  3. Gotowy pudding przełóż do czystego naczynia, posyp szczyptą cynamonu i przykryj folią przeźroczystą.
  4. Deser wstaw do lodówki i podawaj dopiero po całkowitym wystudzeniu.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.