Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Cynamonowo – waniliowy pudding ryżowy
25 min
średni
02.11.2023
Cynamonowo – waniliowy pudding ryżowy to słodka propozycja, która świetnie sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i na deser. Ryż na połączeniu mleka krowiego i kokosowego jest delikatny i kremowy, a dodatek cynamonu i wanilii sprawia, że nabiera on wyjątkowego smaku.
Składniki
- 60 g ryżu jaśminowego
- 270 g mleka kokosowego
- 130 g mleka
- laska wanilii
- 20 g cukru
- szczypta cynamonu
Jak zrobić cynamonowo – waniliowy pudding ryżowy
- Ryż, mleko kokosowe, mleko, cukier, ziarenka wanilii oraz wanilię umieść w garnku.
- Postaw mieszaninę na małym ogniu i gotuj przez 15-20 minut. Ryż ma wchłonąć mleko.
- Gotowy pudding przełóż do czystego naczynia, posyp szczyptą cynamonu i przykryj folią przeźroczystą.
- Deser wstaw do lodówki i podawaj dopiero po całkowitym wystudzeniu.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze