Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Dip krewetkowy
5 min + chłodzenie
średni
02.11.2023
Dip krewetkowy to smakowity dip, przygotowany na bazie serka śmietankowego i majonezu, z dodatkiem cebuli, selera naciowego i oczywiście krewetek. Świetnie sprawdzi się z krakersami, słonymi paluszkami czy świeżym pieczywem.
Spis treści:
Składniki
- 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
- 235 ml (1 szklanka) majonezu
- 40 g (1/4 szklanki) drobno posiekanej cebuli
- 30 g (1/4 szklanki) drobno posiekanego selera naciowego
- 400 g ugotowanych i obranych krewetek
Jak zrobić dip krewetkowy
- W średniej misce wymieszać serek z majonezem.
- Dodać cebulę, seler i krewetki, i wymieszać.
- Przykryć miskę i włożyć na jakiś czas do lodówki (np. 1 godzinę), by dip się przegryzł.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze