Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Faszerowane jajka z pająkami
30 min
średni
02.11.2023
Faszerowane jajka z pająkami to jajka z nadzieniem, przyrządzonym z żółtka, majonezu i musztardy, w efektownej, ciekawej wersji – ozdobione małymi, czarnym pajączkami z oliwek. Taka przekąska na pewno zachwyci wszystkie dzieci, rozbawi gości czy umili domownikom poranne śniadanie.
Jak zrobić faszerowane jajka z pająkami
- Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie wyjąć żółtka.
- Żółtka dokładnie wymieszać widelcem z majonezem, musztardą i przyprawami. Nałożyć łyżeczką do wydrążonych jajek.
- Oliwki przekroić wzdłuż na pół. 12 połówek ułożyć na nafaszerowanych jajkach – to będą brzuchy pająków.
- Pozostałe 12 połówek pokroić w paski (po 4 z każdej połówki), a następnie te paski przekroić w poprzek na pół.
- Z paseczków ułożyć po 4 nóżki z każdej strony oliwki (pająki mają 8 nóg). Doprawić papryką i podawać.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze