Faszerowane jajka z pająkami

Przepis na Faszerowane jajka z pająkami
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Faszerowane jajka z pająkami to jajka z nadzieniem, przyrządzonym z żółtka, majonezu i musztardy, w efektownej, ciekawej wersji – ozdobione małymi, czarnym pajączkami z oliwek. Taka przekąska na pewno zachwyci wszystkie dzieci, rozbawi gości czy umili domownikom poranne śniadanie.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić faszerowane jajka z pająkami

  1. Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie wyjąć żółtka.
  2. Żółtka dokładnie wymieszać widelcem z majonezem, musztardą i przyprawami. Nałożyć łyżeczką do wydrążonych jajek.
  3. Oliwki przekroić wzdłuż na pół. 12 połówek ułożyć na nafaszerowanych jajkach – to będą brzuchy pająków.
  4. Pozostałe 12 połówek pokroić w paski (po 4 z każdej połówki), a następnie te paski przekroić w poprzek na pół.
  5. Z paseczków ułożyć po 4 nóżki z każdej strony oliwki (pająki mają 8 nóg). Doprawić papryką i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.