Faszerowane pieczarki

Przepis na Faszerowane pieczarki
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Faszerowane pieczarki to pieczone pieczarki, wypełnione smakowitym farszem z boczku, cebuli, papryki, marchewki, śmietany i sera. Całość zapieczona jest pod warstewką żółtego sera co sprawia, że pieczarki nie tylko smakują, ale także wyglądają wyśmienicie.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić faszerowane pieczarki

  1. Pieczarki oczyścić i odkroić nóżki.
  2. Bardzo drobno posiekać boczek, cebulę, paprykę, marchewkę i nóżki pieczarek.
  3. Podsmażyć boczek z warzywami na patelni, aż warzywa będą miękkie. Dodać śmietanę i ser i podgrzewać, aż ser się stopi i wszystko się ładnie połączy.
  4. Nakładać nadzienie do kapeluszy pieczarek tak, aby trochę wystawało i posypać dodatkowo serem.
  5. Grill: Włączyć funkcję grill w piekarniku i piec przez 10 minut, aż ser się przyrumieni.
  6. Piekarnik: Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Wstawić pieczarki i piec przez 15 minut, aż ser się ładnie przyrumieni.
  7. Airfryer: Ustawić Airfryer na 180 stopni C i piec pieczarki przez 8 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.