Frittata z pieczarkami i brokułami

Przepis na Frittata z pieczarkami i brokułami
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Frittata z pieczarkami i brokułami to smakowita, jajeczna frittata z dodatkiem brokułów oraz podsmażonych pieczarek, posypana startym parmezanem. Takie danie dobrze sprawdzi się nie tylko jako śniadanie, ale również jako obiad czy kolacja. Frittata jest naprawdę prosta do przygotowania, dlatego polecamy ją każdemu.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić frittata z pieczarkami i brokułami

  1. Brokuły podgotować ok 4-5 minut, aby zmiękły. Odsączyć.
  2. Jajka wbić do miski i wymieszać. Olej rozgrzać na patelni.
  3. Na olej wysypać cebulę i pieczarki, lekko podsmażyć. Dolać jajka.
  4. Dorzucić brokuły i wymieszać, aby dodatki rozłożyły się równomiernie.
  5. Smażyć ok 4-5 minut, cały czas zagarniając brzegi omletu do środka, żeby równomiernie się ścinał.
  6. Rozgrzać opiekacz lub opcję grilla w piekarniku ( pamiętać, aby obłożyć folią aluminiową rączkę patelni). Posypać serem i opiekać ok 2-3 minuty, aby frittata się przyrumieniła. Podawać.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.