Jabłka pieczone z migdałami i syropem klonowym

Przepis na Jabłka pieczone z migdałami i syropem klonowym
Czas przygotowania45 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Jabłka pieczone z migdałami i syropem klonowym to pyszne, pieczone jabłka wypełnione farszem przyrządzonym z brązowego cukru, migdałów, płatków owsianych, cynamonu, syropu klonowego i soku jabłkowego . Taki deser jest nie tylko pyszny, ale także bardzo efektowny, dlatego sprawdzi się podczas każdego przyjęcia czy imprezy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić jabłka pieczone z migdałami i syropem klonowym

  1. Nagrzać piekarnik do 180 C.
  2. Masło wymieszać z cukrem, migdałami, płatkami, rodzynkami i cynamonem.
  3. Napełnić jabłka nadzieniem. Włożyć jabłka niewielkiego naczynia żaroodpornego. Jeśli pozostało trochę nadzienia można je położyć na dnie naczynia i na nim ułożyć jabłka.
  4. Wymieszać sok jabłkowy z syropem klonowym i wlać do naczynia. Piec w nagrzanym piekarniku przez ok 40 minut.
  5. Co 10 minut polewać syropem z sokiem. Jabłka są upieczone gdy są miękkie.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.