Jajka faszerowane awokado

Przepis na Jajka faszerowane awokado
Porcje6 porcji
Czas przygotowania20 minut
Poziom trudnościśredni
Liczba komentarzy 1
02.11.2023

Jajka faszerowane awokado to idealny pomysł na Wielkanoc. Ale nie tylko. Świetnie sprawdzi się jako przystawka na imprezach czy jako jajko na śniadanie. Jeśli użyjemy dojrzałego awokado, wówczas nie trzeba dodawać majonezu. Takie jajka smakują doskonale i robi się je naprawdę ekspresowo.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić jajka faszerowane awokado

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
  2. Jajka obierz, przekrój na pół i wyciągnij żółtka.
  3. Żółtka posiekaj.
  4. Awokado pokrój drobno, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z posiekanym jajkiem, dopraw do smaku solą.
  5. Rzodkiewki pokrój na cienkie plasterki i namocz na 10 minut w soku z połowy cytryny.
  6. Połówki jajek faszeruj pastą z awokado. Wierzch ozdób plasterkami rzodkiewki marynowanej w soku z cytryny.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.
Avatar Pasternak 30.05.2020 Bardzo ciekawy przepis na jajka. Wypróbowaliśmy i smakuje super. Coś nowego na śniadanie. Poza tym awokado to bomba witaminowa dla naszego organizmu. Dzięki.