Jajka - kurczaczki wielkanocne

Przepis na Jajka - kurczaczki wielkanocne
Czas przygotowania20 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Jajka – kurczaczki wielkanocne to pomysł na kreatywną i wesołą odsłonę wielkanocnych, gotowanych jajek, które ożywią nasz stół wielkanocny i umilą to świąteczne śniadanie. Na pewno wzbudzą zainteresowanie dzieci, które z chęcią spałaszują takie jajka.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić jajka - kurczaczki wielkanocne

  1. Jajka ugotować na twardo, ok 8-10 min.
  2. Kiedy nieco przestygną obrać i małym, ostrym nożykiem odkroić pasek-zygzak
    (ponad połową) białka, delikatnie, uważając, aby nie ciąć za głęboko.
  3. Za pomocą słomki do napojów lub nożyka wyciąć okrągłe kształty z oliwek. Trójkąty marchewkowe, które są dziubkami oraz oczy wcisnąć delikatnie w wystające żółtka. Można przylepić je także na odrobinę gęstego majonezu.
  4. Kurczaczki można ułożyć na liściu sałaty – wtedy robią jeszcze większe wrażenie.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.