Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Jajka zapiekane z bekonem i serem
20 min
średni
02.11.2023
Jajka zapiekane z bekonem i serem to pyszne i sycące przekąski, idealne na śniadanie i nie tylko. Polecamy wypróbować przepis na to proste i szybkie do przygotowania danie.
Jak zrobić jajka zapiekane z bekonem i serem
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Obficie nasmarować formę do muffinków masłem.
- Nałożyć po dwa plasterki bekonu do otworów tak, by schodziły się końcami i aby można było wbić między nie jajko. Wbić po jajku w każdy taki koszyczek.
- Ustawić formę w sporym naczyniu żaroodpornym lub na blaszce i wlać tyle wody, żeby sięgała do połowy jej wysokości. Wstawić całość do piekarnika i piec przez 10–15 minut, w zależności od tego, czy chcemy otrzymać jajka bardziej miękkie, czy bardziej twarde.
- Gdy jajka będą dostatecznie spieczone posypać każde serem i podawać z dodatkiem świeżych warzyw – jeszcze na gorąco.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze