Kanapka z hummusem i wędzonym tofu

Przepis na Kanapka z hummusem i wędzonym tofu
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kanapka z hummusem i wędzonym tofu to idealne połączenie słodko-wytrawnego śniadania. Część wytrawna przeplata się w nim ze słodkim smakiem syropu i gruszki tworząc idealne połączenie, pobudzające nasze kubki smakowe. Polecamy na poranny posiłek lub przekąskę w ciągu dnia.

Składniki

  • ulubione pieczywo
  • hummus naturalny (kupny lub domowy)
  • gruszka
  • łyżeczka słodkiego syropu (z agawy/daktylowego/klonowego itp.)
  • rukola
  • oliwki
  • tofu wędzone

Promocje na składniki

Jak zrobić kanapka z hummusem i wędzonym tofu

  1. Gruszkę (umytą, nieobraną) dusimy na suchej patelni, kiedy zacznie puszczać sok, dodajemy łyżeczkę płynnego słodu i karmelizujemy przez kilka minut.
  2. Pieczywo lekko podgrzewamy w tosterze lub piekarniku i kolejno: smarujemy hummusem, dodajemy rukolę, kładziemy plasterki wędzonego tofu, plastry słodkiej gruszki.
  3. Na koniec posypujemy pieprzem i przystrajamy plastrami oliwek.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.