Kanapka z pieczenią i rukolą

Przepis na Kanapka z pieczenią i rukolą
Czas przygotowania10 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kanapka z pieczenią i rukolą to zamknięta w świeżym pieczywie wołowina z ogórkiem, rukolą i czerwoną cebulą, z dodatkiem sosu chrzanowego. Polecamy na sycące śniadanie lub kolację.

Składniki

  • 1 mała półbagietka, ciabatta lub inna dosyć duża bułka
  • 1-2 łyżeczki sosu chrzanowego
  • 2 plastry pieczeni wołowej
  • mały ogórek
  • garść rukoli
  • czerwona cebula pokrojona w krążki (opcjonalnie)

Promocje na składniki

Jak zrobić kanapka z pieczenią i rukolą

  1. Ogórka pokroić na cieniutkie plasterki obieraczką do warzyw. Wołowiną pokroić w cienkie plasterki.
  2. Pieczywo naciąć i rozszerzyć, posmarować sosem chrzanowym. Na obydwu połówkach ułożyć wołowinę, ogórka, cebulę i rukolę.
  3. Złożyć połówki razem i docisnąć.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.