Kasza jaglana z warzywami

Przepis na Kasza jaglana z warzywami
Poziom trudnościśredni
Ocena 5.0
Liczba komentarzy 1
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kasza jaglana z warzywami

  1. Kaszę jaglaną wsyp do garnka i bardzo dokładnie przepłucz wodą.
  2. Zalej 2,5 filiżanki (po 200 ml) świeżej wody i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie wodę (15-20 minut). Nie mieszaj w trakcie gotowania.
  3. W międzyczasie na dużej patelni rozgrzej oliwę. Dodaj pokrojone cebule i podsmaż, aż się zarumienią.
  4. Na patelnię dodaj pokrojone marchewki, papryki, groszek i przyprawy.
  5. Zalej niewielką ilością wody (ok. 200 ml) i duś pod przykryciem przez około 15 minut (aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane).
  6. Dodaj kaszę, sok z cytryny, rozgniecione ząbki czosnku i wymieszaj. Zestaw z palnika i podawaj.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.
Avatar Adam 09.04.2021 Nie polecam dodawać cytryny