Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Kotleciki z łososia
20 min
średni
02.11.2023
Kotleciki z łososia to pyszne, chrupiące kotleciki rybne. Świetnie smakują w towarzystwie ziemniaków puree lub frytek. Polecamy na pierwsze danie.
Spis treści:
Składniki
- 1 puszka (ok. 400 g) mięsa z łososia
- 1 jajko
- 60 g mąki pszennej wymieszanej z 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej roślinny do smażenia
- szczypta koperku
Jak zrobić kotleciki z łososia
- W średniej misce dobrze wymieszać mięso z łososia z jajkiem, koperkiem i mąką. Uformować kotleciki.
- W patelni na średnim ogniu rozgrzać około 0,5 cm oleju. Smażyć kotleciki partiami, aż będą rumiane, raz obracając na drugą stronę.
- Odsączyć na papierowych ręcznikach i podawać.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze