Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Krem z daktyli kakaowo-orzechowy
10 min + moczenie
średni
Krem z daktyli kakaowo-orzechowy to gęsta pasta, idealna jako dodatek do świeżego pieczywa. Polecamy na śniadanie lub jako przekąskę, w ciągu dnia.
Składniki
- 200 g daktyli
- 3 łyżeczki kakao
- 30 g orzechów laskowych, drobno zmielonych
Jak zrobić krem z daktyli kakaowo-orzechowy
- Z daktyli wyjąć pestki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać gorącą wodą i odstawić na minimum 1 godzinę.
- Po tym czasie odlać wodę i zmiksować daktyle.
- Dodać do nich kakao i zmielone orzechy laskowe i ponownie zmiksować na gładki krem. Ilość kakao/orzechów można zmniejszyć lub zwiększyć, według upodobań.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze