Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Krem z mascarpone i śmietaną
10 min
średni
02.11.2023
Składniki
- 1 szklanka śmietany kremówki (porządnie schłodzonej)
- 1/2 szklanki serka mascarpone
- 2 łyżki cukru
- 1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Jak zrobić krem z mascarpone i śmietaną
- Do miski przełożyć serek mascarpone, dodać śmietanę i wanilię.
- Miksować, dodając stopniowo cukier. Miksować, aż cały cukier się rozpuści.
- Miksować jeszcze ok. 5 minut, aż krem nabierze sztywniejszej konsystencji.
- Użyć od razu lub przełożyć do szczelnego pojemniczka – wówczas można go przechowywać w lodówce do tygodnia.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze