Krewetki w kapeluszach

Przepis na Krewetki w kapeluszach
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Krewetki w kapeluszach to pyszne, pieczone w piekarniku pieczarki z krewetką, przykrytą warstewką sera mozarella. Ta efektowna przekąska świetnie sprawdzi się podczas wizyty gości, którzy będą zachwyceni takim przysmakiem.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić krewetki w kapeluszach

  1. Nagrzać piekarnik do 165°C.
  2. Rozgrzać masło z czosnkiem na patelni na średnim ogniu, aż masło zacznie się pienić. Dodać krewetki i smażyć przez około 3 minuty, aż zrobią się różowe.
  3. Do każdego grzybowego kapelusza włożyć jedną krewetkę i umieścić kapelusz w małym naczyniu do pieczenia.
  4. Ponakładać na grzyby masło czosnkowe i posypać każdy kapelusz odrobiną sera mozzarella.
  5. Piec w rozgrzanym piekarniku od 10 do 15 minut, aż grzyby staną się miękkie, a ser nabierze złotego koloru i pojawią się na nim pęcherzyki powietrza.
  6. Przed podaniem ozdobić listkami świeżej natki pietruszki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.