Kulki serowe w ziołach

Przepis na Kulki serowe w ziołach
Czas przygotowania20 min + chłodzenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kulki serowe w ziołach to efektowna, piękna, a zarazem smaczna przekąska, która świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu czy imprezie. Kolorowe panierki sprawiają, że ta propozycja naprawdę cieszy oczy. Polecamy eksperymentować i tworzyć własne kompozycje.

Składniki

  • 500 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • 120 g bardzo drobno pokrojonego selera naciowego
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej cebulki dymki
  • wybrane zioła/przyprawy jako panierka: np. posiekany szczypiorek, pietruszka, nasiona chia, sezamu, zmielone orzeszki ziemne

Promocje na składniki

Jak zrobić kulki serowe w ziołach

  1. W średniej misce wymieszać ser z selerem i kawałkami cebulki.
  2. Podzielić masę na mniejsze części i uformować małe kulki.
  3. Następnie obtoczyć je w wybranej panierce. Przed podaniem dobrze schłodzić.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.