Łosoś w cieście francuskim

Przepis na Łosoś w cieście francuskim
Czas przygotowania50min
Poziom trudnościśredni
Ocena 5.0
02.11.2023

Łosoś w cieście francuskim to idealna przekąska na imprezę, drugie śniadanie czy lunch. Tą wytrawną wersję ciasta francuskiego, z dodatkiem łososia, sera i koperku polecamy każdemu, kto chce zaspokoić mały głód.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić łosoś w cieście francuskim

  1. Do robota kuchennego wrzuć łososia, miękki ser, koperek i trochę przyprawy, aż będą dobrze połączone.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i pokrój na 3 części, wzdłuż. Podziel wypełnienie na trzy części i umieść na środku każdego paska.
  3. Krawędzie posmaruj rozbitym jajkiem, a następnie zroluj i dobrze dociśnij.
  4. Każdą rolkę potnij na 8-10 kawałków, następnie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika, rozgrzanego do 200 z termoobiegiem, przez ok 25-30 minut aż staną się puszyste i złote.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.