Makaron z pieczarkami i mascarpone

Przepis na Makaron z pieczarkami i mascarpone
Czas przygotowania20 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Makaron z pieczarkami i mascarpone to smakowita propozycja obiadowa, którą łatwo i szybko można przygotować. Jest to lekkie danie, które polecamy także na kolację lub dodatkowy posiłek w ciągu dnia.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić makaron z pieczarkami i mascarpone

  1. Wlać na patelnię olej i bulionu warzywnego lub wody. Wrzucić cebule dymki, pora i pieczarki. Smażyć na małym ogniu przez 7–8 minut, aż pieczarki zmiękną, a sok odparuje.
  2. W garnku zagotować wodę i wrzucić makaron. Gotować przez 3 minuty, aż nieco zmięknie, odsączyć.
  3. Do grzybów dodać tymianek i mascarpone, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać makaron, wymieszać i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.