Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Mozzarella w panierce
15 min
średni
02.11.2023
Mozzarella w panierce to smakowite, smażone kulki lub plasterki sera mozzarella, obtoczone w chrupiące, złotej panierce z bułki tartej. Świetna i efektowna przekąska zarówno dla domowników, jak i na wizytę gości.
Składniki
- Mozzarella – może być mała w kulkach lub duża
- Bułka tarta
- 2-3 jajka, roztrzepane
- Vegeta
- Olej
Jak zrobić mozzarella w panierce
- Otwórz mozzarellę i wylej z niej serwatkę. Odłóż ją na deskę do krojenia lub na blat.
- Jeśli używasz dużej mozzarelli pokrój ją w plasterki.
- Panieruj mozzarellę raz w bułce tartej, a raz w jajku, raz w bułce raz w jajku. Po dwa razy, by zwiększyć aromat.
- Smaż na rozgrzanej patelni z jednej strony ok. 3 minuty i z drugiej tak samo.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze