Naleśniki dietetyczne

Przepis na Naleśniki dietetyczne
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Naleśniki dietetyczne to lekkie i puszyste ciasto na naleśniki, które można upiec w piekarniku. Można je także przygotować na naleśnikarce lub patelni nieprzywierającej, bez użycia tłuszczu. Polecamy szczególnie jako śniadanie lub na lekki deser, w  towarzystwie świeżych owoców.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić naleśniki dietetyczne

  1. Trzepaczką wymieszać twaróg z wodą, solą i jajkiem. Następnie wmieszać mąkę i odstawić ciasto na 10 minut.
  2. Rozgrzać piekarnik do 200 C i wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
  3. Zamieszać ciasto i wlać na środek blachy tyle i tak, aby wyszedł kształt koła.
  4. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 10-12 minut. Powtarzać proces dopóki całe ciasto nie będzie zużyte. Można też przygotować mniejsze naleśniki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.