Naleśniki gryczane z pieczarkami, szpinakiem i tofu

Przepis na Naleśniki gryczane z pieczarkami, szpinakiem i tofu
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Naleśniki z mąki gryczanej z farszem szpinakowo-pieczarkowym z dodatkiem tofu to ciekawa propozycja na obiadowe danie. Jest to wegańska odsłona wytrawnych naleśników.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić naleśniki gryczane z pieczarkami, szpinakiem i tofu

  1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe ( pierwsze 5 składników) dokładnie mieszamy. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju, aż do zarumienienia z obu stron.
  2. Pieczarki kroimy w plastry, tofu rozgniatamy rękami na drobne kawałki.
    Podsmażamy je kilka minut w niedużej ilości oleju na średnim ogniu.
  3. Dodajemy szpinak, sos sojowy, przyprawy i dolewamy mleko sojowe.
    Wszystko dusimy jeszcze przez około 3 minuty.
  4. Gotowy farsz przekładamy na naleśniki i zawijamy.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.