Orzechowe ciasteczka

Przepis na Orzechowe ciasteczka
Czas przygotowania30 min + chłodzenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Orzechowe ciasteczka to małe, kakaowe ciasteczka z dodatkiem orzechów laskowych – zmielonych i w połówkach. Te pyszne ciasteczka, posypane cukrem pudrem, to świetna przekąska, która zaspokoi mały głód, ale także słodkie uzupełnienie popołudniowej kawy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić orzechowe ciasteczka

  1. Wszystkie składniki, oprócz cukru pudru, wyrobić na gładkie ciasto. Formować owalne wałeczki o grubości 5 cm, zawinąć je w folię spożywczą i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
  2. Rozgrzać piekarnik do 150 C. Pokroić wałeczki na plasterki grubości 0,5 cm, ułożyć na lekko wysmarowanej tłuszczem blasze i piec przez około 20 minut.
  3. Zdjąć ciastka z blachy i ostudzić na metalowej kratce. Posypać cukrem pudrem i podawać.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.