Pancake z bananami

Przepis na Pancake z bananami
Czas przygotowania15min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Pancake z bananami to świetna opcja śniadaniowa lub deserowa. Amerykańskie pancakes mają rzeszę fanów, którzy uwielbiają właśnie tę grubą wersję naleśników. Dodatek orzechów i syropu klonowego dodatkowo ożywi i osłodzi ich smak. Pancakes są naprawdę proste do przyrządzenia, przepis znajduje się poniżej.

Składniki

  • 1 duży banan
  • 2 średnie jaja
  • szczypta proszku do pieczenia
  • odrobina ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka oleju
  • 25g orzechów pekan lub włoskich
  • syrop klonowy

Promocje na składniki

Jak zrobić pancake z bananami

  1. W misce rozgnieć banana widelcem.
  2. Wymieszaj 2 jajka, szczyptę proszku do pieczenia i odrobinę ekstraktu waniliowego.
  3. Rozgrzej dużą patelnię, wysmaruj olejem (ok ½ łyżeczki).
  4. Używając połowy ciasta, nałóż dwa pancaki na patelnię, smaż przez 1-2 minuty z każdej strony, a następnie przełóż na talerz.
  5. Z wierzchu posyp orzechami i polej syropem klonowym.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.