Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Pasta jajeczna
15 min
średni
02.11.2023
Pasta jajeczna to smakowita pasta, przygotowana z gotowanych jajek, serka topionego, masła i cebuli. Świetnie smakuje rozsmarowana na świeżym pieczywie, np. chlebie z chrupiącą skórką. Często podawana na śniadanie wielkanocne, ale równie dobrze sprawdzi się na codzienne śniadanie czy kolację.
Spis treści:
Jak zrobić pasta jajeczna
- Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać. Kiedy będą całkiem zimne zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach lub pokroić na bardzo drobno.
- W miseczce rozgnieść widelcem serek topiony z masłem. Jeśli masa będzie bardzo gęsta i ciężko się ją będzie wyrabiać można dodać majonezu, albo więcej miękkiego masła lub poczekać aż się bardziej ogrzeje.
- Do masy serkowej dodać jajka i pokrojoną drobniusieńko cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze