Pieczarki nadziewane chorizo

Przepis na Pieczarki nadziewane chorizo
Czas przygotowania40 min
Poziom trudnościśredni
Ocena 5.0
02.11.2023

Pieczarki nadziewane chorizo to pyszna i efektowna przekąska, która zadowoli zarówno domowników, jak i gości. Farsz z kiełbasy chorizo, czosnku i szalotek świetnie współgra ze smakiem pieczarek. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pieczarki nadziewane chorizo

  1. Rozgrzać piekarnik do 200 C. Obficie posmarować oliwą naczynie żaroodporne.
  2. Pieczarki oczyścić i odciąć nóżki. Nóżki drobno posiekać. Zdjąć skórę z kiełbasy; kiełbasę drobno posiekać.
  3. W patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy i zeszklić szalotkę. Dodać nóżki pieczarek, chorizo i czosnek i dusić na średnim ogniu. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
  4. Nakładać nadzienie do kapeluszy pieczarek i włożyć je do przygotowanego naczynia żaroodpornego (nadzieniem do góry). Posypać obficie bułką tartą.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 -15 minut. Podawać na ciepło.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.