Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Pieczona polędwica wołowa
50 min
średni
02.11.2023
Pieczona polędwica wołowa to prosta propozycja obiadowa, która zaspokoi głód domowników. Aromatyczna i soczysta polędwica świetnie smakuje z dodatkiem ziemniaków i świeżych warzyw.
Jak zrobić pieczona polędwica wołowa
- Rozgrzać piekarnik do 230 C.
- Czosnek wraz z solą rozgnieść (tylną częścią łyżeczki) w małej miseczce aż powstanie pasta. Natrzeć tym mięso ze wszystkich stron.
- Włożyć mięso do brytfanki i piec w rozgrzanym piekarniku przez 35-45 minut, aż będzie przyrumienione i chrupiące na zewnątrz, a wewnątrz upieczone wedle upodobań.
- Jeśli nie jesteś pewien, czy mięso jest dobrze upieczone, wystarczy je rozkroić, a następnie włożyć z powrotem do piekarnika jeśli jest jeszcze zbyt surowe.
- Podawać z wybranymi dodatkami obiadowymi np. ziemniakami i świeżymi warzywami.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze