Pieczone pomidory z oregano

Przepis na Pieczone pomidory z oregano
Czas przygotowania35 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 4 duże dojrzałe pomidory, pokrojone w plastry grubości 1/2 cm
  • 30 g startego sera pecorino romano
  • 20 g (1/2 szklanki) bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku, zgnieciony
  • 2 gałązki świeżej pietruszki, posiekane
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Promocje na składniki

Jak zrobić pieczone pomidory z oregano

  1. Nagrzać piekarnik do 200°C. Płytkie naczynie do pieczenia spryskać tłuszczem spożywczym w aerozolu.
  2. W przygotowanym naczyniu poukładać blisko siebie plastry pomidora. Posypać serem, bułką tartą, czosnkiem, natką pietruszki, solą, pieprzem i oregano. Skropić oliwą z oliwek.
  3. Piec 20 minut w rozgrzanym piekarniku, aż ser lekko się zrumieni.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.