Pieczony łosoś z ziemniakami

Przepis na Pieczony łosoś z ziemniakami
Czas przygotowania40 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Pieczony łosoś z ziemniakami to propozycja na obiad z piekarnika. Soczysty, delikatny, dobrze doprawiony łosoś to gwarancja pysznego posiłku. Polecamy podawać z sosem majonezowo-cytrynowym i świeżymi warzywami.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pieczony łosoś z ziemniakami

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Wrzucić ziemniaki do rondla z wrzątkiem i gotować przez 6-8 minut, następnie odcedzić.
  2. Ułożyć na blasze papier do pieczenia lub folię aluminiową. Wyłożyć ziemniaki i łososia.
  3. Rozprowadzić równomiernie oliwę na rybie i ziemniakach. Posypać pieprzem i innymi przyprawami wedle uznania. Przykryć folią aluminiową i piec 20 min.
  4. Zdjąć folię i piec jeszcze przez 10 minut, aż ryba i ziemniaki będą gotowe. Posypać koperkiem.
  5. Utrzeć majonez ze skórką i sokiem z cytryny w miseczce. Podawać do ryby.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.