Pizza Lidlomix – szybki przepis na pizzę z Monsieur Cuisine
27.03.2024
Pieczony ser brie
30 min
średni
02.11.2023
Pieczony ser brie to wyśmienite połączenie sera brie z konfiturą żurawinową, zapiekane w cieście francuskim. Ta przekąska jest naprawdę sycąca i zasmakuje każdemu amatorowi połączenia smaku sera i żurawiny. Polecamy wypróbować ten przepis.
Spis treści:
Składniki
- 1 krążek (225 g) sera brie
- 3 łyżki konfitury żurawinowej
- 500 g gotowego ciasta francuskiego
- 1 białko
Jak zrobić pieczony ser brie
- Nagrzać piekarnik do 175°C. Lekko posmarować tłuszczem blachę do pieczenia.
- Przepołowić ser tak, by powstały dwa krążki. Na jednym z krążków rozsmarować konfitury (na przekrojonej stronie) i złożyć dwie połówki jak kanapkę.
- Zawinąć ser w cały arkusz ciasta i położyć na przygotowanej blasze zawiniętymi brzegami do dołu. Posmarować ciasto białkiem.
- Piec przez 30 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Podawać zaraz po wyciągnięciu z piekarnika.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze