Pierogi leniwe tradycyjne

Przepis na Pierogi leniwe tradycyjne
Czas przygotowania45 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Pierogi leniwe tradycyjne to znane każdemu danie kuchni polskiej. Te serowe pierogi podajemy z bułką tartą, podsmażoną na maśle. Polecamy ten przepis.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pierogi leniwe tradycyjne

  1. W misce dokładanie mieszamy ser, jajka, miękkie masło, szczyptę soli i mąkę.
  2. Następnie na blacie robimy wałeczki z ciasta i kroimy na małe romby (jak kopytka). Podsypujemy mąką, jeśli trzeba.
  3. Pokrojone pierogi wrzucamy na wrzątek i od chwili wypłynięcia gotujemy jeszcze 3 minuty.
  4. W oddzielnym garnuszku rozpuszczamy masło, dosypujemy cukier i bułkę tartą.
  5. Pierogi rozkładamy na talerze i polewamy bułką tartą.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.