Pizza z gorgonzolą, szynką i ananasem

Przepis na Pizza z gorgonzolą, szynką i ananasem
Czas przygotowania40 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie piórka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 gotowy spód do pizzy
  • 225 g sera gorgonzola, pokruszonego
  • parę plasterków ananasa z puszki
  • parę plasterków gotowanej szynki

Promocje na składniki

Jak zrobić pizza z gorgonzolą, szynką i ananasem

  1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę aż się mocno przyrumieni i skarmelizuje. Często mieszać. Dodać ocet i smażyć dalej, aż cały ocet wyparuje. Odstawić, aby ostygło.
  3. Rozłożyć spód do pizzy. Wyłożyć na niego cebulę, ser, szynkę i kawałki ananasa. Piec w nagrzanym piekarniku przez 12-15 minut, aż spód się zrumieni i stanie się chrupiący.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.