Arrabbiata z kurczaka

Przepis na Arrabbiata z kurczaka
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Arrabbiata z kurczaka to pełen smaku, ostry sos pomidorowy z piersiami z kurczaka. Polecamy podawać z makaronem rigatoni lub penne, posypany obficie parmezanem.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić arrabbiata z kurczaka

  1. W rondlu rozgrzać oliwę. Wrzucić piersi z kurczaka.
  2. Dodać cebulę, czosnek, selera naciowego oraz chili. Wymieszać i smażyć przez ok 5 minut.
  3. Dodać 2 puszki pomidorów, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, częściowo przykryć, dusić przez 15 minut.
  4. Podawać z makaronem rigatoni lub penne. Posypać parmezanem i porwanymi na kawałki listkami bazylii.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.