Bezglutenowy piernik z bakaliami

Przepis na Bezglutenowy piernik z bakaliami
Czas przygotowania35 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 8 jajek
  • 250 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1-2 płaskie łyżeczki przyprawy do pierników (może być sam cynamon)
  • 250 g mielonych migdałów
  • 250 g mielonych orzechów laskowych
  • 125 g rodzynek

Promocje na składniki

Jak zrobić bezglutenowy piernik z bakaliami

  1. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia; rozgrzać piekarnik do 180 C.
  2. Jajka roztrzepać w misce aby były puszyste. Stale miksując, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy i przyprawy. Wmieszać migdały i orzechy, a na koniec dodać rodzynki i wymieszać łyżką.
  3. Przełożyć mieszaninę na przygotowaną blachę i piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut.
  4. Na stolnicy lub na blacie rozłożyć papier do pieczenia i wyłożyć na niego upieczone ciasto, odwracając blachę do góry dnem. Zdjąć z ciasta papier, jeśli się przykleił do spodu.
  5. Ciepłe ciasto pokroić w małe romby lub prostokąty.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.