Bezy domowe z kardamonem

Przepis na Bezy domowe z kardamonem
Czas przygotowania105 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 3 białka
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 łyżeczki mielonego kardamonu

Promocje na składniki

Jak zrobić bezy domowe z kardamonem

  1. Rozgrzać piekarnik do 135 stopni C. Dużą blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
  2. W dużej szklanej lub metalowej misce ubić białka na lekką pianę.
  3. Nadal ubijając stopniowo dodawać cukier. Ubijać aż piana będzie sztywna.
  4. Ubijając, szybko dodać kardamon.
  5. Nakładać łyżeczką na przygotowaną blachę.
  6. Piec przez 60-90 minut w rozgrzanym piekarniku, aż bezy całkiem wyschną.
  7. Całkiem ostudzić przed zdjęciem z blachy.
  8. Przechowywać do miesiąca w szczelnym pojemniku.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.