Sernik z rosą Lidlomix — przepis i wskazówki
15.04.2024
Bezy domowe z kardamonem
105 min
średni
02.11.2023
Składniki
- 3 białka
- 1 szklanka cukru
- 3/4 łyżeczki mielonego kardamonu
Jak zrobić bezy domowe z kardamonem
- Rozgrzać piekarnik do 135 stopni C. Dużą blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
- W dużej szklanej lub metalowej misce ubić białka na lekką pianę.
- Nadal ubijając stopniowo dodawać cukier. Ubijać aż piana będzie sztywna.
- Ubijając, szybko dodać kardamon.
- Nakładać łyżeczką na przygotowaną blachę.
- Piec przez 60-90 minut w rozgrzanym piekarniku, aż bezy całkiem wyschną.
- Całkiem ostudzić przed zdjęciem z blachy.
- Przechowywać do miesiąca w szczelnym pojemniku.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze