Biszkopt kokosowy

Przepis na Biszkopt kokosowy
Czas przygotowania45 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Biszkopt kokosowy to domowy biszkopt, z pyszną posypka z wiórków kokosowych i cukru pudru. Ten prosty i łatwy do przygotowania deser świetnie sprawdzi się w sytuacji, w której potrzebujemy czegoś słodkiego do kawy lub dla odwiedzających nas gości.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić biszkopt kokosowy

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C. Natłuścić foremkę.
  2. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną. Białka ubić na sztywno. Do utartych żółtek stopniowo dodawać pianę z białek oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  3. Wlać ciasto do prostokątnej foremki (średniej wielkości, aby nie było zbyt niskie).
  4. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku w 180°C przez około 30 minut, aż wykałaczka wetknięta w ciasto wyjdzie czysta.
  5. Po lekkim przestygnięciu posypać obficie wiórkami kokosowymi, a następnie cukrem pudrem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.